OLGA ARMENGOL

 

 

 

 

 

 

Psicòloga i Psicoterapeuta especialitzada en psicoteràpia psicoanalítica/psicodinàmica i EMDR. Infants, Adolescents i Adults.

Em vaig llicenciar a l’any 2002 en Psicologia a la Universitat Ramon Llull de Barcelona, i en un inici vaig enfocar la meva formació i experiència professional en el diagnòstic i tractament d’infants i adolescents des d’una vessant principalment psicoanalítica. Vaig realitzar la meva formació complementària com a Psicoterapeuta a l’Hospital Sant Joan de Déu, i a l’Associació Catalana de Psicoteràpia Psicoanalítica, i en l’actualitat m’estic formant en Atenció Precoç a la Universitat de Barcelona. També sóc terapeuta EMDR acreditada.

En la meva experiència professional he treballat com a psicòloga en diversos dispositius d’atenció psicològica a infants i adolescents com el CSMIJ de Vilanova, l’Hospital de dia d’Adolescents de Sant Joan de Déu, o el Punt de Trobada Familiar del Garraf.

Des de l’any 2006 també treballo a nivell privat com a psicòloga i psicoterapeuta d’infants, adolescents i adults. En la meva tasca psicoterapèutica amb infants em centro en l’exploració i tractament emocional de l’Infant, i el funcionament familiar, ja que considero que tots dos aspectes estan interrelacionats i repercuteixen en el seu benestar. Els vincles emocionals creats a la infància son la base de la personalitat de l’adult, i un bon anàlisi, diagnòstic i tractament repercuteixen de forma precoç a prevenir trastorns mentals a l’adult. Mitjançant la confiança que les famílies dipositen en mi, puc acostar-me al món intern de l’Infant i l’adolescent ajudant-lo a resoldre tot allò que pot estar perjudicant el seu creixement emocional i pot estar afectant a la seva salut mental. Segons cada cas treballo amb la paraula, el dibuix o el joc, basant-me en les teories psicoanalítiques i emprant les eines psicoterapèutiques que considero més adequades en cada nen i nena o situació.

Després de realitzar la formació en infància i adolescència em vaig interessar per aprofundir els meus coneixements en Psicoteràpia Psicoanalítica des de totes les seves vessants. Arrel de les pràctiques de postgrau realitzades a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Sant Boi, vaig poder-me aproximar a la psicopatologia greu i el seu tractament psicoterapèutic.Tot i això el lligam entre les experiències en la infància, i els vincles familiars, tenen repercussió en els adults i els conflictes emocionals que presenten. La psicoteràpia psicoanalítica és la única que m’ha demostrat canvis significatius en la base de la personalitat, i vaig decidir formar-me per poder-la aplicar. El Màster en Psicoteràpia Psicoanalítica i el Màster en Perfeccionament com a Psicoterapeuta Psicoanalític que he realitzat estan reconeguts per la Federació Espanyola d’Associacions de Psicoterapeutes (FEAP) i per la European Federation for Psychoanalytic Psychotherapy (EFPP), i son Cursos declarats d’Interès Sanitari pel Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya. En aquests 6 anys de formació psicoterapèutica he pogut aprofundir en els meus coneixements en psicopatologia i psicoteràpia d’adults, parella, família i grups, així com actualitzar i aprofundir en els meus coneixements previs en infància i adolescència des d’una vessant psicoanalítica i psicodinàmica. També soc Psicòloga Sanitària acreditada pel departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i Terapeuta EMDR per l’associació EMDR España. En el meu treball amb adults em centro en la demanda, en el motiu que provoca la consulta psicològica, però també en esbrinar les causes del malestar emocional per tal de poder-lo treballar amb tècniques psicoanalítiques o de dessensibilització i re-processament mitjançant el moviment ocular (EMDR). Depenent de cada cas i situació adapto els meus serveis a les necessitats que es plantegen, intentant un canvi significatiu i perdurable en el mínim temps de teràpia. Entenc el treball psicoterapèutic com un camí a recórrer, un viatge ple de canvis, en el que acompanyo les persones que em consulten per ajudar a assolir un millor benestar emocional.

 

www.olgaarmengol.com

Facebook, Twitter i Instagram: @olgaapsico

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/olga-armengol-56b06313/

 

OLGA ARMENGOL, Psicòloga Sanitària i Psicoterapeuta Col. 13744


Comments

OLGA ARMENGOL — 2 comentaris

  1. Molt agraïda per com ens has ajudat. La meva filla ha fet un canvi impressionant gracies al treball que heu fet. Mai t’ho podré agraït prou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *