A flor de pell

A FLOR DE PELL?

En l’actualitat tenim eines molt potents que ens proporcionen qualsevol informació de l’exterior, en qualsevol moment i en qualsevol lloc.

A través del mòbil ja podem enviar i rebre e-mails, veure la televisió, estar al dia de les notícies, escoltar la cançó que més ens agrada, riure dels acudits que un amic acaba d’enviar-nos, saber que ha esmorzat el nostre veí, la roba que avui ha decidit posar-se la Shakira, saber si Renfe va amb retard, etc… En definitiva, podem accedir a gairebé tot.

Tot això es fantàstic, però… ens estem perdent coses?

Diàriament veiem a moltes persones caminant pel carrer, sols o acompanyats, i mirant el mòbil atentament, llegint o escrivint, mentre es perden poder saludar a aquell amic amb qui fa temps que no parlen o, es perden poder observar els canvis que han patit els arbres d’aquell carrer amb l’arribada de la primavera…

Constantment estem pendents de les noves tecnologies, afectant això a la comunicació amb les persones que tenim al davant. La  conversa es frena constantment a causa de l’arribada d’algun missatge o trucada, i aquestes es monopolitzen amb successos que ens arriben de l’exterior, reduint la possibilitat d’atendre amb profunditat a la persona que tenim al costat.

A més a més, estem deixant sense nom els nostres sentiments, hem desaprès a expressar-los en veu alta, reduint el seu significat a simples i limitats emoticons. Es perd l’essència, la sonoritat del t’estimo, les carícies del llenguatge no verbal que l’acompanya, el cos, la cara, el somriure… S’està creant un nou llenguatge que a vegades pot portar a malentesos, per no saber transmetre adequadament allò que volem dir o bé, per què l’altre rep de manera diferent allò que hem volgut expressar.

Les noves tecnologies han marcat un abans i un desprès en les nostres vides, i tot i que el que ens aporten és molt positiu, ens hauríem de plantejar si realment estem gaudint de l’aquí i l’ara. Podem captar cada moment amb fotografies o vídeos, però ens estem perdent poder-los viure  a flor de pell ?

 

Neus Dalmau. CAPSIS VILANOVA

Desplaçat dalt de tot
Enviar whatsapp
Et podem ajudar?
Hola, et podem ajudar?