Si heu vist el vídeo que hem publicat (sinó us recomano que ho feu!) on parlem de com mantenir el nostre cervell actiu aquests dies de confinament, aquest és l’article que continua amb la recomanació de recursos que s’anomenen al vídeo.
Així doncs, aquí us proposo una sèrie de recursos perquè en aquests dies on tots, grans i petits, passem moltes hores a casa i, en ocasions, sense saber què fer i pensant massa en la situació actual que estem vivint, podem mantenir el nostre cervell en forma tot passant una bona estona junts.
El recull de recursos està organitzat segons la funció cognitiva que treballem:
- Atenció/concentració:
- Llibres que requereixin buscar un objecte, animal,… Un exemple seria “On és el Wally?”, un conte que potser molts de vosaltres heu tingut entre mans, on tens que buscar el personatge Wally en cada escena que es presenta. En podeu trobar un a https://educalibre.info/descargar-donde-esta-wally-pdf/
- Buscar diferències. Us passem un link on podeu trobar varis d’aquests exercicis: https://www.orientacionandujar.es/2013/03/20/encuentra-las-diferencias-coleccion/

- Llenguatge:
- Paraules encadenades: un membre de la família diu una paraula, el següent membre ha de dir una altra paraula que comenci per la lletra que acabava la paraula del primer membre i així successivament. Així doncs, si el primer membre diu CASA, el segon ha de dir una paraula que comenci per la lletra A,…
- Penjat (“Ahorcado”).
- Dir en un minut el màxim de paraules que comencin per una lletra determinada (p.ex. M) o que pertanyin a un grup determinat (p.ex. fruites, animals,…).
- Memòria:
- Joc del Memory: es col·loquen les peces cap per avall i cada jugador n’aixeca dues. Si són la mateixa figura se les queda i sinó les torna a girar recordant on estaven. Es tracta de fer parelles i guanya qui en fa més. Si no el teniu a casa en podeu troba per Internet: http://www.memo-juegos.com/juegos-de-memoria-online/para-todos/juego-muy-dificil/memory-con-frutas-y-verduras-online
- Càlcul:
- Parxís.
- Joc de l’Oca.
- Jocs de cartes o l’UNO.
- Praxis:
- Jocs de mímica: com per exemple el joc de les pel·lícules on un membre de la família té que fer una pel·lícula amb mímica i la resta endevinar-la. També es pot fer el mateix amb accions o animals,…
- Trencaclosques.
- Gnosis:
- Agafar una caixa on guardarem una sèrie d’objectes barrejats amb arròs o diari o sorra. Es tracta de tapar-se els ulls i posar la mà per anar endevinant pel tacte els objectes de la caixa.
Espero que aquests recursos us serveixin per fer la quarantena més amena i passar una bona estona en família. I qualsevol dubte ja sabeu que ens podeu consultar en línia fins a que tornem a reobrir el centre i ho podem fer presencialment!!!
Laura Coll Benages
Neuropsicòloga
Número Col·legiada 17155